JumpStart to Trusted Business Advisor | PwC România

Călătoria lui Traian Vuia

“La începutul anilor 1900, inventatorul român Traian Vuia studiază problematica zborului uman și concepe primul aparat de zbor, pe care îl denumește “aeroplan-automobil”. Vuia prezintă proiectul Academiei de Ştiințe din Paris pe 16 februarie 1903, însă acesta este respins cu mențiunea:“Problema zborului cu un aparat care cântărește mai mult decât aerul nu poate fi rezolvată și nu este decât o himeră.”

El începe singur construcția aparatului...

...Pe 18 martie, 1906, are loc prima lui tentativă de zbor. După o accelerare de 50 de metri, aparatul părăsește solul și, la o înălțime de un metru, parcurge o distanță de aproximativ 12 metri, apoi aterizează.

Numeroase ziare ale vremii, din Franța, Statele Unite și Marea Britanie, scriu despre cel considerat a fi primul om care a zburat cu un aparat care cântărește mai mult decât aerul, echipat cu sisteme proprii de decolare, propulsie și aterizare.”

JumpStart to Trusted Business Advisor

JumpStart to Trusted Business Advisor este un program inițiat în 2011 de echipa de servicii integrate pentru antreprenori (Private Company Services) a PwC România și centrul de training The Academy at PwC. Programul se desfășoară în parteneriat cu principalele universități din țară și se adresează celor mai valoroși studenți și masteranzi ai facultăților cu profil economic și de afaceri. Aceștia au oportunitatea de a lucra într-unul dintre birourile PwC din România și de a beneficia de instruire și îndrumare pentru dezvoltarea cunoștințelor și abilităților necesare unui consultant.

„Ce căutăm la participanții din programul JumpStart to Trusted Business Advisor este în primul rând o atitudine de auto-depășire, dublată de o pregătire pe măsură. Ce le urăm tuturor studenților: să credeți cu tărie în visurile voastre. Visurile voastre se vor împlini în măsura în care veți crede în ele, dar mai mult decât atât, în măsura în care veți munci pentru împlinirea lor.” (Alexandru Medelean, Director, Liderul echipei de servicii integrate pentru antreprenori în cadrul PwC România și fondatorul programului)

PwC este prima firmă de servicii profesionale care are o echipă și o abordare dedicată ce oferă servicii integrate adresate antreprenorilor români. Parte dintr-o rețea recunoscută la nivel internațional, centrul de training The Academy at PwC contribuie la ridicarea standardelor în educația de afaceri din România, oferind calificări profesionale și cursuri de dezvoltarea a abilităților ce răspund cerințelor actuale ale pieței.

Pentru mai multe informații despre activitatea PwC în România vizitați www.pwc.ro.

Câștigătorii programului

Din partea FEAA castigatorii acestui program sunt:

2015

1
Al-Muslehi Neda
Contabilitate si Informatica de Gestiune
2
Mihancea Eugen-Axel
Finante-Banci
3
Dronca Darius Arman
Finante-Banci
4
Moisescu Andrada Carmen
Finante-Banci

2014

1. Bucurean Bogdan-Alexandru - Specializarea Contabilitate si Informatica de Gestiune
2. Berendi Bianca - Specializarea Contabilitate si Informatica de Gestiune
3. Bago Kristine-Monica - Specializarea Contabilitate si Informatica de Gestiune
4. Grigorici Ramona-Nicoleta - Specializarea Finante si Banci 

2013

Cosmina Bogdan – Anul III, Finante Banci

Bureana Eusebiu – Anul III, CIG

Vasi Andreea – Anul III, CIG

2012

Flavia Micu – Anul III, CIG

Nermeen Kharroium – Anul III, Finante Banci in limba engleza

Dragana Danici – Anul III, CIG

Elena Mirella Ocolisan – Anul III, Finante Banci in limba engleza

2011

Ana Maria Pasca – Anul III, Finante Banci

Lavinia Sandor – Anul III, Finante Banci

Florentina Ciorogaru – Anul III, CIG

Diana Lazaroiu – Anul II, Master Administrarea Financiara a Afacerii