Misiunea specializării Finanțe și Bănci este una didactică și de cercetare științifică, fiind reprezentată de aplicarea unei curricule academice și a unor programe analitice pe baza unor fișe ale disciplinelor care să permită specializarea complexă în domeniul financiar, oferind absolvenților conceptele, metodele, instrumentele și mecanismele care contribuie la dezvoltarea capacității intelectuale și acumularea cunoștiințelor de specialitate ca premise esențiale ale formării de specialiști în finanțe.
Specializarea Finanțe și Bănci își propune formarea de competențe profesionale și de aptitudini de cercetare prin programele de licență pe care le oferă în scopul formării de specialiști în domeniul finanțelor pentru întreprinderi din toate sectoarele de activitate ale economiei și pentru toate entitățile economico-financiare care activează în sectorul serviciilor financiare din țară și din străinătate.
Misiunea pentru ciclul de licență, cu o durată de trei ani, la specializarea Finanțe și Bănci este aceea de a asigura, pentru următoarele domenii de activitate: finanțe private și publice (Administrații ale Finanțelor Publice, Curtea de Conturi, Comisariate Regionale ale Gărzii Financiare, instituții de învățământ superior), instituții de credit, organisme și societăți specifice piețelor monetare, de capital și de asigurări (societăți de asigurări, reasigurări și co-asigurări, societăți de investiții financiare, fonduri și societăți închise și deschise de investiții, case de compensare), economiști specialiști în finanțe care să dețină următoarele competențe:
Ansamblul competențelor și abilităților dobândite asigură absolvenților specializării „Finanțe și Bănci” următoarele oportunități de carieră:economist în domeniu, operator front-office, agent de servicii financiare, referent în domeniu, controlor de gestiune, administrator de cont, operator de trezorerie, alte ocupații posibile în domeniu.
În vederea realizării misiunii, obiectivele specializării Finanțe și Bănci vizează:
Specializarea Finanțe-Bănci prezintă o bogată experiență în domeniu, planul de învățământ al specializării înregistrând modificări importante odată cu adoptarea sistemului de organizare a învățământului superior pe trei cicluri, conform schemei adoptate de Procesul Bologna.
Noua curriculă a specializării a fost astfel gândită încât să asigure:
Competențele, deprinderile și cunoștințele dobândite pot fi aprofundate prin continuarea studiilor la programele de masterat și apoi de doctorat, asigurându-se educația și dezvoltarea profesională continuă a absolvenților specializării Finanțe și Bănci, în concordanță cu cadrul național al calificărilor și cu nevoile societății manifestate pe piața forței de muncă.
Misiunea și obiectivele specializării Finanțe și Bănci aduce Facultății de Economie și de Administrare a Afacerilor, din cadrul Universității de Vest din Timișoara o creștere a imaginii și prestigiului, asigurând o concurență benefică între școlile de finanțe din această parte a țării. Reușita implementării ciclului de licență cu o durată de trei ani se bazează pe competențele în domeniu existente în Facultatea de Economie și de Administrare a Afacerilor, în general, și cele cuprinse în planul de învățământ al specializării Finanțe și Bănci, în special.
Copyright © 2011- FEAA - Facultatea de Economie și de Administrare a Afacerilor Timișoara. Toate drepturile rezervate.
Web Developer: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea. | Webmaster: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.