Măsuri stabilite pentru prevenirea răspândirii Coronavirusului (COVID-19) în UVT

| Publicat în: Avizier general

Formular privind prevenirea răspândirii Coronavirusului

Sfaturi utile pentru controlul și prevenirea infecției

În contextul actual al declanșării epidemiei cu Coronavirus (CODVID-19) la nivel internațional, pentru perioada următoare Universitatea de Vest din Timișoara adoptăurmătoarele măsuri de prevenire a răspândirii acestuia:

Toate persoanele (studenți/cadre didactice/personal administrativ al UVT) care au venit sau revenit din regiunile sau localitățile din zona roșie si zona galbenă cu transmitere a COVID-19 (updatate periodic de Ministerul Sănătății la următorul link: http://www.cnscbt.ro/index.php/ncov), trebuie să declare acest lucru în mod obligatoriu[1] prin completarea formularului disponibil pe website-ul masuripreventie.uvt.ro, în care consemnează zona din care provin sau în care au călătorit, perioada călătoriei şi dacă prezintă semne de boală respiratorie acută.

Precizăm faptul că dacă există persoane care au călătorit în ultimele 14 zile în localitățile sau regiunile din zona roșie, acestea vor apela 112 și vor fi carantinate obligatoriu pentru o perioadă de 14 zile, fiind monitorizate zilnic prin personalul DSPJ Timiș, în centrele de carantină identificate în județul nostru.

Pentru persoanele (studenți/cadre didactice/personal administrativ al UVT) care au fost în regiuni sau localități situate în zona galbenă, se recomandă autoizolarea la domiciliu pentru o perioadă de 14 zile și vor fi monitorizate zilnic prin personalul DSPJ Timiș.

În cazul studenților UVT care acuză simptomele bolii și care nu identifică posibilitatea de autoizolare, UVT oferă cazare în Căminul Renașterii, cu scopul de prevenire a răspândirii bolii, până la momentul stabilirii exacte a naturii acesteia. Pentru cazarea în acest regim, vă rugăm să completați rubrica corespunzătoare solicitării de cazare ocazională în formularul pus la dispoziție în acest sens de UVT pe masuripreventie.uvt.ro.

În cazul angajaților UVT care acuză simptomele bolii, aceștia sunt obligați să informeze șefii ierarhic superiori privitor la perioada recomandată de medic pentru autoizolare, precum și dacă este suspectat de infecție cu Coronavirus.

Pentru călătorii care au fost în alte zone din Italia decât cele menționate anterior, nu se impun, până la ora actuală, măsuri de izolare la domiciliu.

Pentru călătorii care se întorc din China rămân în vigoare măsurile stabilite anterior cu izolare la domiciliu timp de 14 zile şi monitorizare de către personalul DSPJ Timiş.

De asemenea, pentru o informare corectă și în timp real asupra evoluției acestei situații de urgență medicală, vă recomandăm să urmăriți informațiile puse la dispoziție de autoritățile abilitate (http://www.ms.ro/coronavirus-covid-19/ și https://www.dsptimis.ro).

[1] conform Art. 352 Noul Cod Penal privind Zădărnicirea combaterii bolilor Infracţiuni contra sănătăţii publice
[2]conform descrierii Ministerului Sănătății: http://www.ms.ro/coronavirus-covid-19/