Skip to main content

Programe de Doctorat


Pentru cei dau dovadă de curiozitate intelectuală doctoratul oferă posibilitatea de a explora în profunzime subiectele care îi interesează, de a deveni cercetători autonomi, urmând a profesa în cercetare, în învățământul superior sau să ofere consultanță profesională de un înalt nivel. În elaborarea tezei de doctorat studenții au nevoie de abilități analitice, abilități de cercetare și de sinteză, de stăpânirea metodelor și instrumentelor de cercetare specifice fiecărui domeniu.

Conceperea curriculelor pentru cele cinci domenii are în vedere provocările create de economia bazată pe cunoaștere referitoare la creșterea complexității economiei și afacerilor, creșterea incertitudinii, reducerea posibilităților de a efectua previziuni, creșterea exponențială a volumului de informații. Aceste provocări au generat necesitatea de a cerceta fenomenele și procesele specifice postmodernismului într-o abordare constructivistă, holistică, combinarea logicii deductive cu logica inductivă și cea abductivă.

Școala Doctorală de Economie și de Administrare a Afacerilor își aduce contribuția la dezvoltarea cunoașterii teoretice în mai multe domenii și, în același timp, se focalizează pe identificarea de soluții la problemele reale ale lumii afacerilor prin cercetări empirice de cel mai înalt nivel.

Învățarea și cercetarea în cadrul programelor de doctorat în Științe Economice au mai multe dimensiuni:

  1. Învățarea în spirală care presupune că identificarea și validarea soluției la o problemă de cercetare generează o altă problemă de cercetare;
  2. Cunoașterea și cercetarea în rețele implică orientarea spre crearea de parteneriate în cadrul mediului academic și a celui de afaceri;
  3. Interdisciplinaritate și profunzime;
  4. Respectarea principiilor deontologice în cercetare și diseminarea rezultatelor acesteia.

Contact

Biroul de Studii Doctorale

Luni – Vineri, între orele 9-14
https://doctorat.uvt.ro
Facebook
0256.592.315
Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.
Str. Paris nr.1, etj. I, Timișoara

Persoană de contact FEAA

Ramona KOPIS

0256/592.388;
Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.