Visiting Researcher @ WUT
Conform Legii 316/12.07.2006, cetățenii din Uniunea Europeană, Spațiul Economic European și Confederația Elvețiană, au acces la studii în aceleași condiții ca cetățenii români, inclusiv în ceea ce privește taxele de școlarizare.
Candidații care au obținut diplome finale de liceu în altă țară europeană decât in România, trebuie să obțină echivalarea studiilor de la Centrul Național de Recunoaștere și Echivalare a Diplomelor (C.N.R.E.D.) din cadrul Ministerului Educației, Cercetării, Tineretului și Sportului (M.E.C.T.S.), care va efectua echivalarea studiilor efectuate în statele Uniunii Europene pentru cetățenii din țările membre ale U.E., a Spațiului Economic European și ai Confederației Elvețiene, și va emite Adeverința de Echivalare.
Universitatea de Vest din Timișoara, Departamentul de Relații Internaționale (D.R.I.)
Bv. Vasile Pârvan, nr. 4, Timișoara, cod: 300 223
Roxana Diaconescu - Responsabil studenți străini UE și Non UE
+40 256 592227
Admiterea la studii a candidaților provenind din state terțe UE se desfașoară conform ”Metodologiei privind eliberarea scrisorilor de acceptare și primirea la studii de licență și master ȋn cadrul Universității de Vest din Timișoara a cetățenilor străini din state terțe UE”, aprobată prin Hotărârea Senatului nr. 32/24.05.2017.
Adresa: Bv. Vasile Pârvan, nr. 4, Timișoara, cod: 300223
Roxana Diaconescu – Responsabil studenți UE și non-UE
+40 256 592 227
Informații referitoare la procedura de admitere pentru etnicii români pot fi găsite aici
Mai multe informații aici
ERASMUS (European Community Actions for the Mobility of University Students) este componenta principală a Programului LIFE LONG LEARNING care se adresează învățământului superior. Prin intermediul acestuia, programul continuă, într-o formă revizuită și extinsă, Proiectul de acțiune al Comunității Europene pentru mobilitatea studenților și Programul SOCRATES.
Programul Erasmus permite ca peste 200.000 de studenți să studieze în universități străine și să efectueze stagii de practică în străinătate în fiecare an. Programul susține, în același timp, cooperarea dintre instituțiile de învățământ superior din Europa.
Facultatea de Economie şi de Administrare a Afacerilor oferă facilităţi de cazare în complexul studenţesc pe durata celor trei ani de studii de licenţă, respectiv a celor doi ani de master.
Situat la mică distanţă de sediul Facultăţii de Economie şi de Administrare a Afacerilor (5 minute de mers pe jos), complexul studenţesc se bucură de o atmosferă unică, având în vedere că în cadrul acestuia sunt localizate mai mult de 20 de cămine studenţesti, cafenele, restaurante şi discoteci.
Studenti români şi străini, de la toate universităţile din Timişoara, începând cu Universitatea de Vest din Timişoara şi continuând cu Universitatea Politehnică din Timişoara sau cu Universitatea de Medicină şi Farmacie, oferă unicitate complexului studenţesc, datorită diversităţii şi a caracterului intercultural.
Mai mult de atât, complexul studenţesc este localizat în apropiere de centrul oraşului, la doar câteva minute distanţă de râul Bega şi de centrul istoric al oraşului, având legături, prin intermediul tramvaielor şi autobuzelor, cu toate celelalte părţi ale oraşului.
Persoane de contact:
Ioana VĂDĂSAN