Skip to main content

FEAA Economica RipensisConcurs național de cunoștințe

18 mai 2024
IMPORTANT

Concursul se va desfășura în varianta online în data de 18 mai 2024. Programul de desfășurare a concursului va fi comunicat elevilor înregistrați prin intermediul platformei e-learning (Moodle) a UVT.

Elevii participanții sunt rugați să urmeze instrucțiunile transmise de organizatori pe email (cel cu care sunt inregistrați în formularul de înregistrare ) cu privire la derularea online a concursului.

Informații privind organizarea concursului

 • Organizarea efectivă a concursului revine Facultății de Economie și de Administrare a Afacerilor, din cadrul Universității de Vest din Timișoara.

 • Elevii (clasa a XI-a și a XII-a  se vor putea înscrie doar la o singură secțiune de concurs.

 • În cadrul fiecărei secțiuni se va derula online proba de evaluare a cunoștințelor la disciplină, cu o durată de maximum 60 de minute, ce va consta în soluționarea individuală a unui test de întrebări formulate în sistem grilă (teoretice și aplicative) pe platforma e-learning (Moodle) a UVT.

 • Concursul se va desfășura în varianta online în perioada 18 mai 2024. Programul de desfășurare a concursului va fi comunicat elevilor înregistrați prin intermediul platformei e-learning (Moodle) a UVT.

 • Subiectele vor fi elaborate de către comisia de evaluare formată din cadre didactice ale Facultății de Economie și de Administrare a Afacerilor, Universitatea de Vest din Timișoara, în conformitate cu programele școlare (actualizate, după caz, de Ministerul Educației și Cercetării în contextul pandemiei COVID-19) aferente disciplinelor din instituțiile de de învățământ preuniversitar naționale, clasa  a X-a, XI-a și a XII-a.

 • Organizarea participării online a elevilor la concurs revine elevilor care trebuie să se asigure că dispun de un calculator desktop sau laptop, conexiune la internet stabilă, camera web și microfon funcționale pentru a participa la concursul desfășurat online. Facultatea de Economie și de Administrare a Afacerilor nu își asumă responsabilitatea pentru eventualele întreruperi ale concursului online datorate defecțiunilor/problemelor tehnice (inclusiv pene de curent) ale infrastructurii de care dispun elevii sau întreruperii/vitezei necorespunzătoare a conexiunii la internet a elevilor. În situația regretabilă a unei astfel de întreruperi, elevul poate relua rezolvarea testului doar dacă se încadrează în intervalul de timp stabilit pentru respectiva secțiune a concursului.

Secțiunile concursului

Concursul de cunoștințe FEAA ECONOMICA RIPENSIS se va desfășura în data de 18 mai 2024

Formular de înregistare
FEAA Economica Ripensis

Participanții (elevi din clasa XI-a sau a XII-a) se pot înscrie la concurs în perioada 1-25 aprilie 2024.

Linkul va fi disponibil începând cu data de 1 aprilie 2024.

Pentru orice informații suplimentare sau dificultăți în trimiterea formularului de înscriere nu ezitați să ne contactați la adresa Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

Avantajele participării

Punctaj suplimentar admitere

Candidații care se prezintă la concursul "FEAA Economica Ripensis" și obțin o notă mai mare sau egală cu 8 (opt) la oricare secțiune beneficiază de un punctaj suplimentar (1 punct), care se adaugă la media de admitere, ducând la creșterea mediei de admitere la Facultatea de Economie și de Administrare a Afacerilor.

Exemplu de calcul al mediei de admitere la FEAA: nota obținută la concursul ,,FEAA Economica Ripensis,, este 9,00 iar media din dosarul de admitere on line este de 8,00 => media finală de admitere la FEAA se va calcula astfel: 8,00+1,00= 9,00

Familiarizare cu mediul universitar

Pe lângă aceste beneficii candidații au ocazia să se familiarizeze cu mediul universitar și să își testeze cunoștințele într-un cadru prietenos și plăcut.

Calendar concurs


 • 1-25 aprilie 2024

  Înscrierea participanților prin completarea online a formularului 

 • 18 mai 2024, orele 10.00-11.00

  Desfășurarea online pe platforma e- learning (Moodle) a UVT a probelor de concurs pe toate cele 10 secțiuni

 • 18 mai 2024, ora 16.00

  Afișarea rezultatelor finale și premierea pe platforma e-learning (Moodle) a UVT.

Distincții FEAA ECONOMICA RIPENSIS


Pe baza rezultatelor obținute se vor acorda următoarele distincții:

Premiul I

Elevilor care obțin rezultate între 9.50 – 10.00

Premiul II

Elevilor care obțin rezultate între 9.00 – 9.49

Premiul III

Elevilor care obțin rezultate între 8.50 – 8.99

Mențiune

Elevilor care obțin rezultate între 8.00 – 8.49

Contact


Pentru orice informații suplimentare nu ezitați să ne contactați la adresa Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.