Skip to main content

Evaluare cadre didactice de către studenți | sem II 2020-2021

| Publicat în: Avizier general

Dragi studenți,

Începând de astăzi și până în data de 4 iunie 2021 aveți ocazia să evaluați toate cadrele didactice cu care ați colaborat pe parcursul acestui semestru la cursuri, seminare sau laboratoare.

Evaluarea cadrelor didactice de către studenți se face accesând platforma e-learning și autentificându-vă cu adresa de e-mail de e-uvt. După ce v-ați autentificat, pe prima pagină (butonul „Pagina mea” din stânga sus) puteți accesa butonul „Evaluarea cadrelor didactice de către studenți”  din partea dreaptă a ecranului (butonul cu imaginea unei broaște țestoase).

Chiar dacă pe platformă vă autentificați cu contul și parola voastră, evaluarea cadrelor didactice de către studenți este 100% anonimă, răspunsurile fiind criptate în așa fel încât să nu poată fi identificați autorii răspunsurilor, astfel că vă încurajăm să răspundeți cât mai sincer tuturor întrebărilor din chestionar.

Scopul evaluării cadrelor didactice de către studenți este de a colecta opiniile și feedbackul vostru cu privire la procesul educațional pe care l-ați parcurs în acest semestru, în vederea îmbunătățirii activității cadrelor didactice și a serviciilor educaționale oferite de Universitatea de Vest din Timișoara.

Toți studenții trebuie să acceseze platforma de evaluare a cadrelor didactice, în mod obligatoriu, și să opteze pentru a efectua sau nu evaluarea cadrelor didactice cu care au colaborat în semestrul al II-lea al anului universitar 2020-2021.

Dacă optați pentru a efectua evaluarea cadrelor didactice (ceea ce vă încurajăm pe toți), aveți ocazia să acordați o notă generală de la 1 la 10 pentru fiecare curs, seminar și laborator pe care l-ați parcurs în acest semestru. De asemenea, după ce ați acordat nota generală, aveți ocazia de a lăsa un comentariu general sau o recomandare cu privire la desfășurarea activităților didactice aferente disciplinei evaluate și/sau pentru prestația cadrului didactic evaluat.

Suplimentar, după ce ați acordat o notă generală, aveți ocazia de a efectua o evaluare în profunzime a fiecărei discipline parcurse, ținând cont de 12 criterii distincte, pe care le puteți evalua tot cu note de la 1 la 10, accesând butonul „Evaluează” din dreptul fiecărei discipline. 

La fel ca în semestrele anterioare, în chestionarul de evaluare sunt adăugate trei criterii, special formulate pentru a reflecta modul de desfășurare a activităților didactice în perioada de desfășurare în regim online (criteriile C10, C11 și C12), astfel că vă încurajăm să le completați și pe acestea, pentru a avea o imagine cât mai relevantă despre procesul educațional din această perioadă.

Vă încurajăm să detaliați notele acordate prin comentarii și recomandări cu privire la activitatea cadrelor didactice, pentru ca acestea să primească un feedback cât mai relevant din partea voastră, care să le ajute să își îmbunătățească activitatea. În semestrul anterior, doar 8% din numărul total de evaluări efectuate de voi au cuprins și comentarii cu privire la activitatea cadrelor didactice, ceea ce nu sprijină foarte mult procesul de a înțelege pe deplin opiniile voastre. Astfel, subliniem importanța de a lăsa comentarii scrise pentru evaluările pe care le veți efectua, pentru că doar așa putem afla concret ceea ce credeți despre activitatea fiecărui cadru didactic, sperând ca în acest semestru un număr cât mai mare dintre voi să își exprime detaliat opiniile.

În cazul în care întâmpinați dificultăți în procesul de evaluare sau identificați erori în formular, vă încurajăm să utilizați butonul de „Ajutor” din partea de sus a paginii de evaluare.

În vederea îmbunătățirii activității didactice, rezultatele evaluărilor efectuate de voi în fiecare semestru sunt analizate cu cadrele didactice la nivelul fiecărui departament, identificându-se soluții la problemele semnalate de voi și organizându-se, de asemenea, și întâlniri cu studenții pentru prezentarea rezultatelor și impactului acestor evaluări. Așadar, vă încurajăm să efectuați evaluări complete și cât mai detaliate pentru toate activitățile didactice la care ați participat în acest semestru, asigurându-vă de confidențialitatea informațiilor transmise! Doar colectând opiniile voastre și colaborând vom putea îmbunătăți calitatea procesului educațional din UVT!

Mult succes!