Skip to main content

Proiectul VARTES Erasmus+

| Publicat în: Avizier general

În prezent se află în implementare proiectul Erasmus "Virtual & Augmented Reality Toolkit to Engage Seniors Brain With InTer-Generational UndErstanding (VARTES)" nr. 2020-1-ES01-KA204-082270 - Erasmus+, încheiat între Universitatea de Vest din Timișoara în calitate de Partener și STUCOM Centre d’Estudis, în calitate de Coordonator.

 

Descrierea proiectului:
PROIECTUL VARTES URMĂREȘTE:
1- Împuternicirea formatorilor și cursanților adulți în asistența medicală și IT cu abilități care vor ajuta la îmbunătățirea vieții vârstnicilor, folosind o abordare cooperativă peer-to-peer. Ei se ajută reciproc să co-creeze soluții comune care implică VR și AR (Realitate Virtuală și Augmentată) și care vor îmbunătăți viața și memoria vârstnicilor prin utilizarea unei abordări intergeneraționale.
2- Crearea a 2 studii de caz pe țară (O2) folosind instrumente (VR) și (AR) pentru a îmbunătăți viața și memoria vârstnicilor prin oferirea de activități și schimburi de experiență cu generațiile mai tinere.
3- Promovarea unui spirit antreprenorial la cursanții adulți, motivându-i să exploateze conținut suplimentar adresat nevoilor mai multor vârstnici care folosesc VR și AR.
4- Partajarea unui portal web, care va oferi un punct de intrare pentru a accesa liber rezultatele principale ale proiectului pentru toate părțile interesate.

Detalii suplimentare pe: http://www.vartes.eu

 

Descarcă

Descarcă

  erasmus