Skip to main content

Contabilitate și Informatică de Gestiune


 • Domeniul:
  Contabilitate
 • Specializarea:
  Contabilitate și Informatică de Gestiune (CIG)
 • Forma de învățământ:
  zi
 • Forma de finalizare:
  licență universitară
 • Titlul acordat:
  Licențiat în Științe Economice

Prezentarea specializării

O diplomă în contabilitate poate transforma plăcerea lucrului cu cifrele într-un activ intangibil valoros care este necesar în orice domeniu de afaceri. Contabilii sunt cei care sprijină firmele din sectorul privat sau public să-și gestioneze banii, să urmărească intrările și ieșirile de resurse financiare și să-și pregătească raportările necesare diferitelor categorii de utilizatori.

Contabilitatea este adesea menționată ca un limbaj specific afacerilor, ea este un aspect vital al mediului de afaceri din întreaga lume – începând cu asigurarea finanțării pentru o nouă afacere, ajutând apoi afacerea să-și pregătească raportări corecte și precise privind profitul și activitatea desfășurată și oferind informații asupra modului de gestionare a costurilor, impozitele și taxele către stat. Contabilitatea este, de asemenea, un element fundamental în sprijinirea guvernului și a organizațiilor nonprofit pentru a livra bunuri si servicii specifice.

La Contabilitate studenții nu sunt expuși la calcule interminabil repetitive, teorii sau exerciții de memorare, ei învăță să se concentreze spre dezvoltarea unui raționament profesional care îi va ajuta să-și dezvolte astfel abilități practice de valoare. Pentru a studia contabilitatea studenților trebuie să le placă să aprecieze dimensiunea valorii și banilor, dar la fel de importante sunt și abilitățile de a comunica coerent către cei interesați de cunoștințele și informațiile deținute: acționarii, investitorii, băncile, statul, terții etc. Studenții nu au nevoie de nici un studiu anterior de contabilitate, pentru că, studiind, la fel ca în orice altă profesie, și în contabilitate, nu vor întârzia să apară provocările. Dar munca asiduă și perseverentă va fi mereu bine răsplătită, atât din punct de vedere financiar, cât și al progreselor în cariera aleasă.

O licență în domeniul contabilitate creează premisele dobândirii de competențe pentru ca studenții să lucreze fie într-un cabinet de contabilitate, fie într-un birou de audit, îi antrenează sub aspectul comunicării cu oamenii de afaceri și clienții care au nevoie de consiliere privind managementul banilor și al obligațiilor fiscale... Și un lucru însemnat: o diplomă în contabilitate le oferă șansa de a-și deschide propriul lor cabinet de contabilitate!