Skip to main content

Economia Comerțului Turismului și Serviciilor


 • Domeniul:
  Administrarea Afacerilor
 • Specializarea:
  Economia Comerțului, Turismului și Serviciilor (ECTS)
 • Forma de învățământ:
  zi
 • Forma de finalizare:
  licență universitară
 • Titlul acordat:
  Licențiat în Științe Economice

Prezentarea specializării

Programul de licență Economia Comerțului, Turismului și Serviciilor se adresează tuturor celor care doresc să urmeze o carieră în domeniul turismului. Misiunea programului este de a forma specialiști în domeniul serviciilor turistice cu orientare spre câștigarea abilităților necesare exercitării profesiunii de economist în cadrul firmelor de profil din Industria ospitalității.

Educația în domeniul serviciilor specifice turismului și industriei ospitalității necesită foarte multă seriozitate, dorință de afirmare, implicare activă și cunoștiințe practice. Competențele câștigate în urma parcurgerii ciclului de licență sunt rezultatul îmbinării armonioase între teorie și practică, cu rezultate deosebite în dezvoltarea personală, în calitate de specialiști în domeniul Administrării Afacerilor. La ora actuală, în cadrul specializării, sunt încheiate un număr de peste 30 de parteneriate cu societăți foarte bine cotate în mediul de afaceri din domeniul turismului, prin intermediul cărora studenții efectuează stagii coordonate de practică. De asemenea, ca urmare a desfășurării unui număr mare de seminarii aplicative (opiniatimisoarei.ro) și de implicare într-un număr mare de activități extracurriculare și proiecte (ziuadevest.ro), prin Clubul de turism, cu specialiști din domeniu, absolvenții programului de studiu îți dezvoltă capacitățile antreprenoriale și vor avea capacitatea: să identifice și să rezolve problemele apărute în activitatea turistică; să elaboreze și promoveze oferte turistice; să planifice și să negocieze în sfera tranzacțiilor turistice; să analizeze date în vederea elaborării direcțiilor strategice viitoare.

Capacitatea de absorbție a pieței muncii în sfera turismului, atât la nivel național cât și internațional, este relativ ridicată comparativ cu alte domenii, s-a avut în vedere încheierea unor parteneriate și cu unități hoteliere renumite din străinătate (Hotel Waterfront Marriott, Baltimore - USA), la care studenții să își poată desfășura în primul rând stagiul de practică, iar mai apoi, să aibă o poartă deschisă spre formare continuă.

Pe piața muncii din România, absolvenții pot ocupa diverse poziții: economiști în cadrul firmelor de profil; inspector pentru asigurarea calității în comerț, turism și servicii; administratori în cantine, restaurante, pensiuni; responsabil front-office în hotel; agent de turism; agent ticketing; agent rezervări; inspector comercial; ghid de turism.