Skip to main content

COMUNICAT DE PRESĂ
”ACADEMICA BNR” la Universitatea de Vest din Timișoara

În perioada 22 octombrie – 13 noiembrie 2019, Banca Națională a României în parteneriat cu Universitatea de Vest din Timișoara  organizează în cadrul proiectului „Academica BNR”, o serie de opt seminarii dedicate reprezentanților mediului academic care activează în domenii economice și non-economice.


Printr-un dialog direct între specialiștii BNR şi participanţi - doctoranzi şi cadre didactice din universitate – vor fi abordate subiecte de natură economică și financiară, clarificări conceptuale ale fenomenelor ancare contemporane, precum şi corelarea programelor sistemului universitar economic și non-economic cu cerințele actuale de pe piața muncii.


Dezbaterile se vor concentra de asemenea pe teme referitoare la rolul și funcțiile băncii centrale, operaţiuni de piaţă, politici acroprudenţiale, stabilitate financiară, trecerea la moneda euro, rezoluţie bancară, resursele umane ale băncilor centrale, sisteme de plăţi, comunicare.
Seminariile destinate mediului academic non-economic se vor desfăşura la sediul Sucursalei Regionale Timiș a BNR, iar sesiunea de deschidere a acestora va avea loc marți, 22 octombrie 2019, ora 11:00.


Lucrările seminariilor adresate mediului academic cu profil economic se vor desfăşura la sediul Universității de Vest din Timișoara şi vor fi deschise miercuri, 23 octombrie 2019, ora 11:00, la Facultatea de economie și de administrare a afacerilor, în sala P02.


Programul acestor seminarii și alte informații privind proiectul  Academica BNR 2019 vor fi disponibile pe website-ul BNR alături de alte informații privind proiectul Academica BNR 2019.