Skip to main content

Parteneriate cu ONG-uri

ECO CLUB Timişoara

https://www.facebook.com/ECOclubTimisoara/

ECO CLUB Timişoara a luat naştere în anul 2007 ca grup de iniţiativă al Asociaţiei Leaders Timişoara. Începând din 17.12.2009, ECO CLUB Timişoara este o organizaţie non-profit de sine stătătoare.

Existăm pentru a informa şi educa cetăţenii din comunitatea timişoreană (cu precădere tinerii), de a colabora cu organismele şi autorităţile locale pe probleme de mediu, de a contribui la reducerea poluării și a deşeurilor la nivel de oraş prin activităţile de informare şi conştientizare, ecologizare și prin oferirea de alternative de recuperare și reducere a deșeului.

La nivel de comunitate și județ, ECO CLUB Timişoara s-a remarcat prin proiecte cu impact mare în educația ecologică, continuă a cetățenilor, referitoare la: colectarea deșeurilor de hârtie (Copacul de Hârtie), carton, plastic (Spune NU plaselor din plastic!), cartușe de imprimantă, anvelope uzate.

De asemenea, din 2011 desfășurăm proiectul „Plantăm fapte bune în România” în vederea împădurii terenurilor degradate din județ. S-a realizat și un Ghid de colectare duală și selectivă a deșeurilor în Timișoara, 2010, disponibil online, realizat cu sprijinul SC. RETIM Ecologic Service SA, Primăria Municipiului Timișoara, Direcția de Mediu și diferite colaborări cu instituții de mediu, învățământ, companii.

FEAA, încă din 2011 până în prezent, s-a alăturat inițiativelor ONG-ului prin colectarea deșeului de hârtie/carton (Copacul de Hârtie) și cu voluntari de fiecare dată în acțiuni de plantare. S-au plantat, până în prezent, 50 000 de puieți forestieri, 10 hectare, peste 4500 de voluntari mobilizați, 2 plantații deschise (SînMihaiu Român și Utvin).