Skip to main content

Erasmus Incoming


Regulament program Erasmus Incoming

Coordonator Erasmus+ Incoming:
Cristina CIRCA (Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.)

Facultatea de Economie şi de Administrare a Afacerilor (FEAA) din cadrul Universităţii de Vest din Timişoara are în prezent trei programme de studiu în limbi străine: Finanţe şi bănci (în limba engleză), Management (în limba franceză) şi Contabilitate şi Informatică de Gestiune (în limba germană).

Se recomandă ca studenţii Erasmus Incoming care doresc să studieze în cadrul Facultăţii de Economie şi de Administrare a Afacerilor, să îşi aleagă materii predate în cadrul acestor trei programme de studiu, deoarece toate celelalte programe sunt cu predare în limba română.

Alegerea materiilor cu predare în limba română, de către studenții Erasmus Incoming este condiționată de mai multe aspecte: cunoașterea limbii române (cel puțin nivel B1), sau disponibilitatea cadrului didactic de a lucra separat cu studentul (în cazul în care acesta din urmă nu cunoaște limba română) și existența materialelor bibliografice în limba engleză. Pot exista situații în care alegerea unei materii cu predare în limba română să se poată realiza doar cu condiția cunoașterii limbii române. Metodele de evaluare sunt stabilite de către cadrele didactice.

Studenţii străini care doresc să studieze la Facultatea de Economie şi de Administrare a Afacerilor, prin programul Erasmus, trebuie să aibă un anumit nivel de cunoaştere a limbii engleze, franceze, germane sau române, cel puţin nivel B1 (scris, vorbit, citit).

Datele estimative de început şi final de semestru sunt următoarele:

  • 1 octombrie – 8 februarie, pentru primul semestru;
  • 15 februarie – 10 iulie, pentru cel de-al doilea semestru;

Aceste date pot varia puţin, în funcţie de structura anului universitar curent, structura aprobată de către Ministerul Educaţiei Naţionale.

Studenţii Erasmus care doresc să studieze la Facultatea de Economie şi de Administrare a Afacerilor trebuie să ţină cont de aceste date, pentru a stabili durata mobilităţii, astfel încât să poată participa la cursuri, examene şi eventuale sesiuni de restanţe. Prezenţa la cursuri, examene şi, dacă este cazul, restanţe este obligatorie.

În prima săptămână de la sosire, studentul Erasmus va clarifica, împreună cu reprezentantul Biroului de Relaţii Internaţionale şi/sau coordonatorul departamental Erasmus, problemele legate de contractul de studii şi va afla numele profesorilor care predau fiecare materie din contractul de studii. Modificările la contractul de studii pot fi făcute în primele patru săptămâni de la începerea anului universitar şi se pot face o singură dată pe parcursul unui semestru.

Materiile care se predau în primul semestru la Facultatea de Economie şi de Administrare a Afacerilor, pot fi alese doar pe parcursul primului semestru, iar materiile care se predau în cel de-al doilea semestru la FEAA pot fi alese doar pe parcursul celui de-al doilea semestru. Materiile opţionale şi facultative, care nu se predau în anul universitar curent, nu pot fi alese.

Toate termenele şi condiţiile impuse de către profesorii titulari trebuie să fie respectate.

Dacă, din motive obiective, studentul Erasmus Incoming trebuie să revină la universitatea de origine înainte de terminarea semestrului, el/ea poate face o cerere scrisă, prin care solicită să dea examenele mai devreme. Cererea trebuie însoțită de documente doveditoare. Cererea trebuie aprobată de decanul facultății și de către profesor.

La sfârşitul mobilităţii studenţii vor trece pe la Departamentul de Relaţii Internaţionale pentru a finaliza actele necesare, în vederea recunoaşterii perioadei de mobilitate din cadrul facultăţii de Economie şi de Administrare a Afacerilor.

Vă aşteptăm să veniţi şi să vă bucuraţi de Experienţa unei mobilităţi Erasmus la Facultatea de Economie şi de Administrare a Afacerilor!

Testimoniale ale unor foşti studenţi Erasmus

“O experienţă minunată într-un mediu academic minunat. Numeroşi profesori cu o îndelungată experienţă didactică, care au făcut ca mobilitatea Erasmus să fie una valoroasă pentru fiecare dintre studenţi. Consider că Universitatea de Vest din Timişoara, respectiv Facultatea de Economie şi de Administare a Afacerilor este o oportunitate deosebită pentru fiecare student internaţional care doreşte să îşi aprofundeze cunoştintele teoretice într-un context cultural şi educaţional deosebit – Timişoara, România.”
Mircea Alexandru Ancateu, VIA University College, Danemarca
“AO perioadă importantă din viaţa mea de student. Erasmus nu înseamnă doar câteva luni din viaţă, ci o viaţă în câteva luni. O mulţime de descoperiri, noi culturi, noi moduri de viaţă…acum am prieteni din întreaga lume.”
Tailland Solène, Université de Savoie, Franţa
“Experienţa mea a fost una deosebită, iar să cunosc oamenii din România a fost minunat. Mobilitatea a fost una prea scurtă pentru a-mi dezvolta într-adevăr abilităţile, cu toate că am mai fost într-o astfel de mobilitate cu un an înainte, în Franţa. Reţeaua studenţilor Erasmus (ESN) a fost de mare ajutor studenţilor Erasmus. Una dintre principalele activităţi a fost călătoritul. Acum sunt “conectat” la această ţară şi mă interesez de noutăţi”
Rivaille Lou, Université de Savoie, Franţa
“M-am bucurat mult de perioada petrecută la Timişoara. Personalul universităţii a fost de mare ajutor cu privire la aspectele organizatorice, şi uneori chiar mai mult decât atât. Majoritatea materiilor au fost bine predate. Majoritatea profesorilor vorbesc limba engleză foarte bine. Le recomand tuturor studenţilor să aleagă Universitatea de Vest din Timişoara pentru mobilitatea Erasmus.”
Jakub Staniszewski, Poznan University of Economics, Polonia
“A fost o experienţă deosebită. Mi-au placut mult orele de curs, iar profesorii au fost amabili şi de ajutor. Aceştia îţi oferă toate informaţiile necesare, şi în general au un nivel bun de cunoaştere a limbii engleze. Cursurile sunt foarte interactive şi mi-a plăcut mult să particip la diverse proiecte.”
Ana Gonzalez-Tejero, Universidad de A Coruña, Spania
“Una dintre cele mai plăcute experienţe din viaţa mea.”
Gonzalo Lopez Sanchez, Universidad de A Coruña, Spania
“A fost o experienţă pozitivă pentru mine, mai ales în ceea ce priveşte exersarea limbii engleze şi spaniole, cred că am învăţat multe. Per total, a fost o experienţă foarte plăcută.”
Duarte Davide Carneiro Oliveira, Instituto Superior da Maia, Portugalia
“A fost o o experienta placuta si ma bucur ca am avut ocazia sa ii cunosc pe profesorii de aici”
Manuel Fontande Pazos, Universidad de A Coruña, Spania
“M-am bucurat mult de experienţa ca student Erasmus la Timişoara.”
Erild Çepele, İstanbul Sabahattin Zaim Üniversitesi, Turcia
“Minunat”
Pablo Rafael Rodríguez Martínez, Universidad de Granada, Spania
‘’Dragi studenţi…permiteţi-mi să mă prezint : Grégoire ULTRÉ. Ca fost student Erasmus, la nivel de master, am avut ocazia să particip la cursurile programului predat în limba franceză, la Facultatea de Economie şi de Administrare a Afacerilor (FEAA), din cadrul Universităţii de Vest din Timişoara. Este un program de studiu excelent, care reuneşte studenţi din toate zonele francofone. Fiecare are ocazia de a participa activ la cursuri şi de a face apel la creativitate. Cursurile sunt la un nivel bun şi cu aplicabilitate directă în managementul unei intreprinderi. Limba lui Molière este folosită ca limbă maternă pentru unii, iar pentru alţii ca limbă de studiu. Insulă latină într-o mare slavă, România se bucură de numeroase influenţe. La sfârşitul zilei, plimbându-vă pe străzile Timişoarei puteţi vedea influenţele perioadei austro-ungare asupra arhitecturii oraşului. Vă veţi bucura auzul cu opera italiană, cehă sau germană. Veţi învăţa foarte repede cuvintele de bază, pentru a vă face înţeles în viaţa de zi cu zi. Nu uitaţi : limba română este o limba latină, chiar mai asemănătoare cu limba franceză decât spaniola. În sfârşit, veţi vedea că mulţi români vorbesc foarte bine limba franceză, cel puţin la fel de bine ca limba engleză. În acest mediu ospitalier şi propice pentru studiu, veţi face încă un pas spre Europa.’’
Grégoire ULTRÉ, student Erasmus FEAA, an universitar 2013-2014