Programul oferă cursanţilor posibilitatea lărgirii pregătirii profesionale şi a calificării necesare gestionării fluxurilor de informaţii.
Planul de învăţământ cuprinde următoarele module:
- Creștere economică și competitivitate în spațiul de afaceri European
- Economia informației și teoria jocurilor
- Managementul, protecția și valorificarea informațiilor economice
- Comportament, comunicare și conduită publică
- Metode de analiză a informațiilor economice și administrative
- Instrumente informatice in economie
- Metode statistice de interpretare a datelor.
Corespunzător standardelor RNCIS, programul oferă absolvenţilor însuşirea şi dezvoltarea următoarelor competenţe profesionale:
- Aplicarea conceptelor şi teoriilor economice fundamentale economice la nivel micro şi macroeconomic pentru formularea de explicaţii şi ipoteze privind comportamentul agentului economic;
- Alocarea, ajustarea, colectarea, asistarea, procurarea datelor caracteristice pentru explicarea şi interpretarea situaţiilor asociate activităţii economice;
- Organizarea, procesarea şi transferarea datelor şi informaţiilor economice pentru soluţiile identificate;
- Evaluarea comparativă a măsurilor, programelor şi politicilor de natură economică la nivel micro şi macroeconomic.
Adresabilitate: Acest program postuniversitar, se adresează absolvenţilor care au finalizat cu diplomă cel puţin studiile universitare de licenţă sau echivalente – indiferent de profilul specializării şi care au activităţi sau sunt implicaţi în administrarea bazei informaţionale a organizaţiilor sau care doresc această formă de perfecţionare.
Durata (ore): Planul de învăţământ cuprinde în total 210 de ore de curs şi seminar. Număr total de credite: 21. În ajutorul fiecărui cursant se oferă suport de curs. Finalizarea cursurilor se realizează printr-un colocviu.
Nr. Minim de cursanți: 15
Director de program: Prof.univ.dr. Cismaș Laura Mariana Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.