Skip to main content

Departamentul Sisteme Informaționale pentru Afaceri


Dezvoltarea tehnologică impacteaza toate domeniile astfel ca si domeniul managementul resurselor umane nu face excepţie. 
Tehnologia a creat un potential imens pentru departamentele de HR de a interacţiona cu angajaţii.
Softurile de HR se vor dezvolta în special pe mobil şi vor folosi tehnologiile cloud, pe măsură ce oamenii îşi vor petrece din ce în ce mai mult timp conectaţi la Internet de pe dispozitivele mobile.
 
Economia de tip sharing produce schimbări fundamentale la nivelul forţei de muncă. Apar  job-uri noi.  Contractele pe perioadă nedeterminată sunt din ce în ce mai rar întâlnite, angajatorii concentrându-se pe angajarea de forţă de muncă “la comandă”, pentru anumite proiecte, pentru perioade limitate de timp. De asemenea, companii de tipul Uber sau AirBnB  contribuie la  transformarea modelului clasic de angajare.
 
Toate aceste schimbări reprezintă o provocare pentru specialistii in resurse umane, pentru managerul de resurse umane. Organizatiile trebuie să fie deschise la aceste practici si sa dezvolte noi abilitati  si competente impuse de un mediu de lucru tot mai virtual.Revoluţia digitală face recrutarea mult mai transparentă, iar informaţiile din interiorul companiilor legate de salarizare şi ierarhizarea angajaţilor sunt mult mai uţor de obţinut, iar căutarea de talente trece la un alt nivel. Cum s-a schimbat procesul de recrutare în ultimii ani?  Cum influeţează digitalizarea modelul clasic de angajare? Companiile folosesc din ce în ce mai frecvent instrumente digitale care le permit să-şi evalueze regulat angajaţii şi să-i înţeleagă mai bine. De partea cealaltă, folosind aceste soluţii tehnologice, angajaţii se simt mai confortabil în a-i împărtăşi angajatorului observaţiile personale şi feedbackul lor. Ce tipuri de activităţi/ procese vor fi/ au fost înlocuite în companii ca urmare a digitalizării? Care sunt provocarile pe care le întâmpină HR-ul în managementul angajaţilor din generaţia Z? Cum trebuie regândite planurile de carieră ale angajaţilor performanţi în aşa fel încât aceştia să continue să crească? Dar ale angajaţilor care sunt pe lista de high-potentials?

Asadar, schimbările tehnologice  aduc cu ele noi provocari care implica gasirea de noi solutii. 
Managerul HR devine tot mai  interesat de implicarea tuturor angajaţilor, de munca în echipă, de inovaţie şi colaborare, ceea ce determină o reinventare a tehnicilor de management al performanţei. El înţelege mai mult ca niciodată că feedbackul continuu şi implicarea angajaţilor sunt cruciale pentru companie. Retenţia tinerilor talentati devine un must have in politicile de resurse umane ale marilor companii, care trebuie sa isi adapteze produsele si serviciile la nevoile de pe piata.

 

Cursul postuniversitar MRUED isi propune sa raspunda acestor  provocari cu care orice HR manager se confrunta la aceasta ora in organizatia in care activeaza.

 

AdresabilitateOrice absolvent de facultate indiferent de profil

Durata (ore)20 de ore

Nr. Minim de cursanți20 

Director de programConf. Univ.Dr. Denisa Abrudan